Arnavutluk Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Arnavutluk Vatandaşlığı

ARNAVUTLUK OTURMA İZNİ

Arnavutluk'ta uzun vadeli olarak ikamet etmek isteyen yabancı uyruklulara (her altı ayda bir üç aydan fazla süren süre için) oturma izni verilir. Oturma ve çalışma izni, 28 Mart 2013 tarih ve 108/2013 sayılı Yabancılar Kanunu ve ilgili alt yönetmeliklerle düzenlenmiştir. Bu yasa, Arnavutluk Cumhuriyeti'nden yabancılarla ve ülkedeki ikamet, iş ve tedavileri ile ilgili olarak giriş ve çıkış rejimini düzenlemektedir. Yasa, devlet makamlarının görev ve yetkilerini belirler ve kamu ve özel, Arnavut ve yabancılarla ilgili yabancılarla ilgili diğer konular.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Arnavutluk Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Arnavutluk Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Arnavutluk vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

İkamet türüne göre farklı oturma izni türleri vardır:
Arnavutluk Cumhuriyeti'nde ikamet izni verildiği süre içerisinde yenilenemez, "A" tipi ikamet izni
Belirli bir süre için verilen ve orada tanımlanan sürede Arnavutluk Cumhuriyeti'ne giriş / çıkış hakkı veren ve Arnavutluk Cumhuriyeti'nden çıkma hakkı veren yenilenebilir "B" oturma izni
Sınırsız süreli olarak verilen ve sahibine Arnavutluk Cumhuriyeti'ne giriş / çıkış hakkı ve Arnavutluk Cumhuriyeti'nden çıkma hakkı veren "C" ikamet izni
Mevsimlik işler için çıkarılan ve sahibine Arnavutluk Cumhuriyeti'ne girme, kalma ve Arnavutluk Cumhuriyeti'nden çıkma hakkı tanınan sürede altı aylık bir kesinti süresinden sonra yenilenebilen "S" oturma izni
Yüksek nitelikli çalışanlar için tanımlanmış bir süre için verilen ve Arnavutluk Cumhuriyeti'ne girme, kalma ve Arnavutluk Cumhuriyeti'nden çıkma hakkı tanınan süre içinde yenilenebilir "Mavi Kart AL" ikamet izni
Sadece nitelikli çalışanlar için belirsiz bir süre için verilen ve Arnavutluk Cumhuriyeti'ndeki ülkeye girme, kalma ve Arnavutluk Cumhuriyeti'nden çıkış hakkı veren "Mavi Kart AL-C" oturma izni
Çalışma izninin şartlarına uygun olarak verilen istihdam için oturma izni
Çalışma izninin şartlarına uygun serbest meslek sahiplerine verilen serbest meslek sahibi için oturma izni
Arnavutluk Cumhuriyeti'nde kayıtlı gemilerde çalışan gemilere mürettebatlara verilen ve 180 gün süreyle 90 günden fazla çalışanlara sahip olan gemilere mürettebat için ikamet izni ve aynı zamanda Arnavutluk'ta tescil edilmiş gemilere istihdam edilen mürettebatlara ikamet izni yabancı gemiler, ancak faaliyetin özelliklerine göre Arnavutluk Cumhuriyeti limanlarında 180 günde 90 günden uzun süre kalmaktadır.
Yabancılar Kanunu, yukarıda belirtilenlerden başka ikamet izni türlerini öngörmektedir. Özel günler için bu ikamet izninin bazıları şunlardır:
Mevsimlik işyerinde ikamet izni
Mesleki eğitim için ikamet izni
Gençlik ikamet izni
Gönüllü hizmet için ikamet izni
Bilimsel araştırma için oturma izni
öğrenciler için oturma izni
İnsani yardım için oturma izni
İnsan kaçakçılığı mağdurlarına oturma izni
aile birleşimi için ikamet izni.
Her ikamet tezkeresi, Yabancılar Yasasında ve bu yasa maddeleri için geçerli olan belirli yasal belgeler içermektedir. Oturma izni alınırsa, talep edildiğinde yetkili mercilere sunulmalıdır.
Oturma izni aşağıdakiler için verilebilir:
üç aylık, altı aylık, bir yıllık bir dönem ve ard arda beş kez yenilenemez
birden fazla kez yenilenebilen iki yıllık bir dönem
beş yıllık bir dönem
yabancı vatandaş yasal olarak beş yıl üst üste Arnavutluk'ta ikamet etmiş ve ülkede istikrarlı bir faaliyette ya da ilişkide bulunuyorsa kalıcı olarak.

Belgeler Ve Şartlar
ABD vatandaşları, ikamet izni olmaksızın en az bir yıl Arnavutluk'ta kalabileceklerine göre daha elverişli bir rejime sahiptir. ABD vatandaşları ilk oturma iznini beş yıllık bir süre için edinme hakkına sahiptir.

Vize Tipi - D
Vize tipi ve amacına bağlı olarak gerekli belgeler :
Ekonomik faaliyetlere ilişkin vize (D / AE)
Mesleki faaliyetler için vize (D / AP)
Vize ticari faaliyeti (D / AT)
İstihdam faaliyetlerine ilişkin vize (D / APU)
Ev sahibi tarafından davet edilen kimlik belgesinin bir kopyası ile birlikte (ev sahibi yabancı bir vatandaş ise, yetkili Arnavutluk Otoritesi tarafından verilen ikamet izninin bir fotokopisini de sunmaları şarttır);
Ticaretin mesleki yeterliliğini kanıtlayan belgeler, vizedeki amaçlarını belirttikleri ilgili ülkede;
Bir ticari tüzel kişiden bir davete müracaat ediyorsa, davet edilen tüzel kişinin yasal olduğunu ispatlayan belgeler istenir;
Arnavutluk makamları tarafından verilen çalışma izninin fotokopisi.
Çalışma amaçlı vize (D / ST)
Arnavutluk'taki bir eğitim kurumuna kayıt / kabul belgesi veren belge;
Tüm yaşam masraflarını ve eğitim ücretlerini kapsayan kanıtlayan ve belgeleyen belgeler;
Vize süresince seyahat sağlık sigortası belgesi;
Arnavutluk'tayken konaklama belgesi sağlayan belge;
Çalışmalarınızı yürütmek için Arnavutça dil bilgisini kanıtlayan belge.
Aile Birleşimi Vizesi (D / BF)

Ev sahibi tarafından imzalanan davet mektubu ile kimlik belgesinin bir kopyası (ev sahibi yabancı bir vatandaş ise, yetkili Arnavutluk Otoritesi tarafından verilen ikamet izninin bir fotokopisini de sunmaları şarttır);
Aile birleşimi talep eden kişi ile olan ilişkiyi kanıtlayan son bir ay içinde verilen aile belgesi;
Aile birleşmesini talep eden kişi ile istikrarlı ilişkiyi kanıtlayan ek belgeler;
Yabancı ev sahibinin (Arnavutluk'ta ikamet eden) konut için uygun koşullara sahip olduğunu kanıtlayan belgeler;
Belgenin yabancı ev sahibinin (Arnavutluk'ta ikamet eden) istihdam edildiğini veya kendi hesabına çalışmakta olduğunu kanıtlayan ve davet eden kişilerin sorumlulukları altındaki ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yeterli gelirinin olduğunu gösteren belgenin onaylı örneği.

İnsani veya dini faaliyetler için vize (D / VHF)
İnsani veya dini faaliyetleri gerçekleştirmeye izin veren lisansın tasdikli kopyası;
Çalışma izninin veya kayıt belgesinin işverenlerinden fotokopisi;
Dini topluluk kurumu tarafından motivasyon mektubu.
Birinci Aşama
1) Başvuru işlemi çevrimiçi yapılabilir.
2) Doğrulama süreci, ekteki şekil ve belgeleri kontrol eden Konsolos tarafından yerine getirilmekte ve ardından aşağıdaki adımları izlemektedir:
Eğer başvuru tüm şartları yerine getirirse, "başvurunun kabul edildiğini" bildiren bir mesaj başvuru sahibine gönderilir ve onlara ödenmesi gereken ücret ve uyulması gereken diğer usulleri bildirir.
Başvuruda "usulsüzlük" varsa, ilgili bildirim başvuru sahibine gönderilir ve talep edilen ilgili ek belgeyi yüklemesi istenir.
Başvuru, başvuranın vize başvurusunun "reddedildiği" gerekçesiyle ilgili tüm gereklilikleri karşılamıyorsa, ilgili açıklama ile birlikte.
2. Aşama
Konsolos başvuruyu kabul ettiğinde ve ilgili ücretlerin ödenmesi üzerine, aşağıdaki usuller izlenir:
3) Konsolos, başvuranını başvurularının bir değerlendirmesi ile bilgilendirir.
Vize başvurusu onaylandıysa
Konsolos, Arnavutluk Büyükelçiliği veya Genel Konsolosluğu'ndaki başvuranların vizelerini almak için başvurmasını talep etmektedir (Lütfen Dikkat: Pasaportunuzu, başvuru için yüklenen tüm orijinal belgeleri, basılı ve imzalanmış başvuru formunu ve orijinal ödeme faturası)
Vize reddedilirse
Konsolos başvuru sahibine standart red mesajını ilgili açıklama ile birlikte sunar.
Ek Notlar
Vize verilmesini reddeden yabancı, ancak temyiz prosedürleri sona erdikten sonra veya kararın alındığı tarihten itibaren üç ay sonra tekrar başvurma hakkına sahiptir;
Vize almak bir yabancının Arnavutluk Cumhuriyeti'ne girmesine izin verilmesinin garantisi değildir;
Sınır Geçiş Noktasındaki salgın veya hastalıktan etkilenen ülkelerden gelen yabancılara orijinal aşı uluslararası kartlarını sağlamaları istenebilir.


Arnavutluk vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Vatandaşlık ve Kanun Bilgilendirilmesi
Vatandaşlığa kavuşturma
Vatandaşlığa kavuşturulması yoluyla Arnavutluk vatandaşlığını elde etmek için başvuruda bulunan bir yabancı, aşağıdaki koşullara tabi tutarak onu elde edebiliyor:
en az 18 yaşında olmak.
Arnavutluk Cumhuriyeti topraklarında yasal olarak en az 5 yıl ikamet etmiş olmak.
Konaklama ve yeterli maddi imkanlara sahip olmak.
kendi ülkesinde veya Arnavutluk Cumhuriyeti'nde 3 yıldan fazla hapis cezası ile cezalandırılmış suçlar nedeniyle yargılanmamalıdır. Bu kuralın istisnaları, yalnızca politik nedenlerle tahsil edildiği kanıtlandığı durumlarda verilir.
Arnavutça dil konusunda en azından temel bilgiye sahip olmak.
Arnavut vatandaşlığı verilmesi Arnavutluk Cumhuriyeti'nin güvenliğini ve savunmasını engellememek.
18 yaşındaki yabancılar, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin bilimsel, ekonomik, kültürel ya da ulusal menfaate sahip olması halinde, Arnavut vatandaşlığını bu Yasanın şartlarına uymuyor olsa bile (alinea 6 hariç) edinebilirler . Kişi vatansız ise, bu Maddenin 1, 3, 4 ve 5. Alinea koşulları göz ardı edilebilir.
Yabancı, Arnavut kökenli olduğunu ikinci kuşaktan kanıtlarsa, bir ebeveynden olsa bile, Arnavutluk Cumhuriyeti'ndeki ikamet süresi, bu maddenin 2 nci maddesinde belirtilen en az 3 yıl olmalıdır. Bu maddede sayılan Arnavut vatandaşlığını vermeye ilişkin diğer şartlar değişmez.
Madde 10
Arnavut vatandaşa en az 3 yıldan beri evli olan yabancının, Arnavut vatandaşlığına, 9'uncu maddenin 2'nci ve 5'inci fıkrasında belirtilen şartlara uymasa bile vatandaşlığa kavuşturulması hakkı verilebilir. yabancı Arnavutluk Cumhuriyeti topraklarında en az bir yıl yasal ve kesintisiz olarak ikamet etmiş olmalıdır.
Madde 11
Her iki ebeveynin vatandaşlığa kavuşturulmasıyla Arnavut vatandaşlığına kabul edilmesi durumunda, anne ve babalarla birlikte yaşadığı 18 yaşın altındaki çocuk, her iki ebeveynin de isteği üzerine ve 14 yaşından küçük ise çocuğun rızasıyla Arnavut vatandaşı olabilir.


Arnavutluk vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Arnavutluk Vatandaşlığı hayat boyu geçer ve ana yatırımcının yanısıra bağımlı ailenin eş, çocuk ve ebeveynini de içerebilir.
AB Schengen devletleri, İngiltere, İsviçre, Rusya Federasyonu, Hong Kong, Brezilya, Avustralya, Singapur, Malezya ve Arjantin dahil olmak üzere dünyanın 100'den fazla ülkesine vizesiz seyahat.
Vergi politikaları esnek ve kısıtlayıcı değildir. Gayrimenkul cazip bir gelir ve fırsatlar sunuyor.
Arnavutluk, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi, 2009'dan bu yana NATO üyesi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Konseyi, İslam İşbirliği Örgütü ve Dünya Ticaret Örgütü üyesidir.
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ve Akdeniz Birliği için Enerji Topluluğunun kurucu üyelerinden biridir.
2014'ten bu yana Arnavutluk Avrupa Birliği'ne üye olmak için resmi bir adadır.
Arnavutluk, yüksek bir İnsani Gelişme Endeksi'ne (HDI) sahiptir ve evrensel sağlık sistemi ve vatandaşlarına ücretsiz ilk ve orta öğretim sağlar ve aynı zamanda bir üst-orta gelir ekonomisidir.
Ucuz yaşam maliyeti
Yeni bir işletme inşa etmek için mükemmeldir, Yeşil alan yeniden inşaya hazır durumdadır.


Arnavutluk'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 23.923.21 Lek
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 15.124.19 Lek
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 47,094.87 Lek
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 28.241.86 Lek
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 145.170.82 Lek
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 69.806.08 Lek
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 38.287.68 Lek
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 6.55
Nerede Yaşamalı ?
Tiran, Avrupa'nın en hareketli şehirlerinden biridir ve yeni fırsatlar arayan gurbetçilerin ilgisini çekmektedir. Bu gizli mücevherde yaşamı dört gözle bekliyorsunuzdur. Tiran'daki yerel ulaşım hakkında bilgi edinin, kültürünü öğrenin ve güvenlik ve emniyet hakkında bilgi alın.
Tiran genellikle en tirel ve en farklı başkentlerden biri olarak tanımlandığından, yeni bir hayata başlamak için alışılmadık bir yer arayan herhangi bir yabancının, kendi sokağının hemen üzerinde olduğunu görebilir. Tiran, Arnavutluk'un finans merkezi ve serbest piyasa reformları, ülkeyi dış yatırıma açtı ve sonuç olarak ülkenin ulaşım ve enerji altyapısında hızlı bir gelişme sağlamıştır.


Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın